söndag 15 januari 2012

Brödbak!

Hej på er!
Vill dela med mig av ett supergott bröd som är jädrigt enkelt att baka, ingen jäsning....bara röra ihop och häll deg/smet i avlånga formar, in i ugnen....klart på ett par timmar!


Ingredienser 2 st bröd:

ca ½ dl oskalade sesamfrön till formarna.
1 morot (75-100 g)
1 äpple
7 dl rågsikt
7 dl vetemjöl special
2 dl rågkross
1 msk bikarbonat
1 msk flingsalt
1 dl solrosfrön
1 l filmjölk
1½-2 dl rörsockersirap
2 st avlånga brödformar

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 C, Smörj formarna med smör och "bröa" dom med sesamfrön.
Skala och riv moroten grovt, skölj och riv äpplet med skalet kvar.
Blanda rågsikt, vetemjöl, rågkross, bikarbonat, salt och solrosfrön i en bunke.
Rör ner filmjölk och sirap.

Tillsätt till sist äpple och morotsrivet, det blir en ganska lös smet.
Fördela smeten i formarna.
Grädda bröden 1 ½ timme.
Bröden ska kännas fasta inte mjuka när man trycker på dom.

Ta ur bröden ur formarna efter 1½ timma och lägg tillbaka dom på gallret i ugnen i ca. 20 minuter, då får dom en god och knaprig yta. Låt svalna på galler under bakduk!

Ett väldigt gott bröd, ät och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar