tisdag 19 oktober 2010

Tillsatser i maten!!

Jag och Ninna var på en föreläsning igår som  hölls av Tommy Svensson, som varit med i "Matakuten" i tv bl.a.  hoppas att många människor vaknar upp och börjar förstå hur mycket vi får i oss via kosten som inte hör hemma i våra kroppar! Väldigt många blir sjuka av dessa tillsatser utan att ha en aning om att det beror på det, glutamater t.e.x. är en av smakförstärkarna, (E620-625) som många är allergiska mot utan att veta om det, migrän, diarre´, stickningar i olika kroppsdelar, röda utslag runt halsen, ätstörningar, fetma, fosterskador, hjärnskador, kramper, depressioner, fibromyalgi, glaukom (grön starr), ögonskador, hormonstörningar, leverskador, m.m. Smakförstärkare används framförallt av oseriösa företag som vill blåsa oss konsumenter, dom vill få oss att tycka att en maträtt smakar mycket mer än vad den gör genom att lösa smaker som ger oss ett nytt smaksinne förutom salt, surt beskt och sött, detta smakämne kallas "Umami"!
Undvik därför mat där det ingår dessa ämnen: Glutaminsyra, Mononatriumglutamat, Monokaliumglutamat, kalciumdiglutamat, Monoammoniumglutamat, Magnesiumdiglutamat....ibland står det bara smakförstärkare och E- numret, d.v.s. dessa: E 620-625!  http://www.utbildningscenter.se/ länk till en mycket läsvärd sida för dig som vill veta mer om tillsatser och annat matnyttigt!
Om du inte redan gör det, så börja laga så mycket mat från grunden som möjligt, och använd rena kryddor, inte kryddblandningar, dom innehåller nästan alltid smakförstärkare, samt väldigt mycket snacks innehåller smakförstärkare! Smakförstärkare är bara EN tillsats i mängden, det finns flera hundra till, och det är inte så lätt att hålla reda på allt, men börja åtminstone att ta bort smakförstärkare, så är mycket vunnet!
Ät inte socker!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar