fredag 22 juli 2011

Oxidation VS. Antioxidation

Ojdå, längesen det blev ett inlägg nu....men ville ta upp lite om detta superviktiga ämne om oxidation!

Varför är det så viktigt med antioxidanter?
Hela tiden, varje dag, varje timme blir kroppen utsatt för oxidation. Vad är det då som "oxiderar" oss?
Jo, det är syre, miljö såsom rökning, stress, läkemedel, strålning, inflammation, miljögifter i luften och vår omgivning, så vi blir utsatta hela tiden för detta! Ta t.ex. och skala ett äpple, låt det ligga där på skärbrädan eller nåt, det dröjer inte många minuter förrän det börjar bli brunaktigt i fruktköttet. Alltså, det oxiderar när vi tog bort det skyddande skalet där antioxidanterna finns....
För att kroppen skall överleva dessa ständiga attacker av oxidanter, som även kallas fria radikaler, så måste vi, för att hålla oss friska, få i oss ett "skal" genom kosten och ev. tillskott, mycket antioxidanter VARJE DAG! Antioxidanter av så varierande slag som möjligt, d.v.s. genom att variera kosten så mycket som möjligt. Frukt, grönt, bär, kakao, grönt te o.s.v.
Det finns väldigt många olika antioxidanter som alla är bra för oss, så variera.....
För det är så mina kära medmänniskor att många av våra sjukdomar utlöses av oxidativ stress som det blir i kroppen av för lite antioxidanter.
Skiter man i att tillföra antioxidanter i kosten så bäddar man för sjukdomar som cancer, hjärt kärl-sjukdomar, det finns mycket forskning på detta, så ät mer kost med antioxidanter så blir du friskare!

Och du.....skit i socker....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar