tisdag 14 oktober 2014

Små barn och mat!

Måste ta upp ett ämne som är väldigt aktuellt för mig/oss just nu, det handlar om små barns mat.
Det är så att när det gäller barn och mat skall man tänka sig för, man bör vara försiktig med att introducera gluten, raffinerat socker och komjölk.
Då deras magar är känsliga och outvecklade första åren.
"Vi" har ett barnbarn, flicka på 1 ½ år nu, och föräldrarna är kostmedvetna och vill vänta så länge det är möjligt att introducera gluten, socker och komjölk.
Men det är inte så lätt detta, finns en värld som tyvärr är helt oförstående till detta.
Både nära och kära, vänner med barn som inte förstår alls varför man inte kan ge dom saft och kanelbullar när man ska fika?

Jag är ju övertygad om att barnen mår bäst av att få en senare debut av tillsatt socker, mjölk och gluten, särskilt gluten.
Gluten är egentligen ett elakt protein som inte är snällt mot våra magar, och i synnerhet barnens magar.
Innan barnets tunntarm är utvecklad, så är tarmen känslig och kan läcka! Och det i sin tur gör att det kommer ut proteiner och ämnen i kroppen som gör att immunförsvaret reagerar mot egna kroppen, och kan då utlösa så kallade autoimmuna sjukdomar!

Föräldrarna säger att det ibland är jobbigt med att många är helt oförstående till att man faktiskt vill barnets bästa! "Stackars barn, hon måste väl få smaka en bakelse hon också!"
Dessa barn som har sådana omtänksamma föräldrar borde lyftas fram och jag hoppas dom blir fler som blir medvetna, pappan har allergi, och då det finns en ärftlighet i allergiproblematiken så är det extra viktigt att tänka sig för med kosten för barnen.
För det gör faktiskt skillnad!!

Ät bra, må bättre och skit i sockret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar