lördag 25 oktober 2014

Innehållsförteckning!

Vill tipsa om ett sätt att tänka när det gäller maten, att byta fokus litegrann från köttet, kycklingen, fisken.
Jag menar så här, att vi brukar ju tänka vad vi skall ha till kycklingen, köttet, fisken idag?
Fokusera mer istället på vad skall vi ha till morötterna, broccolin, rödbetorna,grönsakerna idag?
Det blir faktiskt oftast också ett annat resultat av maten man lagar, både godare och nyttigare, det blir också att man faktiskt ser till att ha mer av grönsakerna hemma när man tänker så!
sedan när du är och handlar, köp mat så mycket du kan av allt som inte har en innehållsförteckning!
Det vill säga rena råvaror, för då bestämmer du ju själv vad maträtten innehåller.
För du stoppar ju inte så ofta i en massa tillsatser i form av:
Antioxidationsmedel
Emulgeringsmedel
Fuktighetsbevarande medel
Fyllnadsmedel
Färgämne
Förtjockningsmedel
Geleringsmedel
Klumpförebyggande medel
Konserveringsmedel
Konsistensmedel
Mjölbehandlingsmedel
Modifierad stärkelse
Skumdämpningsmedel
Smakförstärkare
Smältsalter (endast för smältost)
Stabiliseringsmedel
Surhetsreglerande medel
Syra
Ytbehandlingsmedel


Så då kanske du förstår vad jag menar, laga din egen mat så mycket som möjligt iallafall så får du äta ÄKTA mat!!
Jag köper dessutom inte att man inte hinner, för det gör man, det handlar om prioriteringar!
Hälsan är viktig för de flesta av oss, och då är det ju alltså viktigt att prioritera maten vi stoppar i oss. 

Behandla inte din kropp som en soptipp!!!! Den är värd så mycket bättre.

Ät bra, må bättre, skit i socker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar