tisdag 11 maj 2010

Margarin

Tänkte bara jag måste skriva lite om margarin....Det FINNS inget "nyttigt" margarin, det är bara ett kemiskt och billigt försök att härma smör, alla dessa Becel, Lätt & Lagom, Lätta osv. är fullständigt kemiskt framtagna!
Men, det är ju bl.a. rapsolja och vegetabiliska oljor i dom? Ja, men dom är så processade och raffinerade så det finns knappt inget kvar av det nyttiga som från början fanns i oljorna.
Så man undrar egentligen hur livsmedelsindustrin kommer undan med att kalla en del av dessa för nyttiga! Dålig kunskap anser jag, det finns så mycket studier och undersökningar idag som visar att vi inte borde äta eländet över huvud taget!
När du äter bröd, använd i så fall bregott, när du steker något, använd smör.
Och variera med nyttigare oljor, som Olivolja, Rapsolja, Linfröolja bl.a.
Vi behöver en blandning av de olika fettsyrorna för att kroppen ska må bra!

Ha det gött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar